, Google Adwords, Google Analytics, Seo ve İçerik

Eticaret Ajansları İle Çalışmak

Eticaret ajansları ile çalışmak gerçekten gerekli mi şeklinde çok fazla soru sorulduğu için bu yazımızı yayınlamaya gerek duyduk. Eticaret denildiğinde akla gelen direk olarak site açayım ve hemen satışa başlayayım şeklinde olmaktadır. Aslında asıl olan siteyi açmak değil onu nasıl yönettiğiniz ve daha sonrasındaki pazarlama için stratejinizdir. Örneğin sitenize ürünlerinizi ekledikten sonra sadece beklemekte iseniz hiç bir satış alamayacağınızı tahmin edebilirsiniz. Bu durumun farkına varıldığında genellikle geç kalınmış büyük kayıplar verilmiş olur.

Eğer kendiniz Google servisleri hakkında bilginiz varsa, doğru planlamalar ile dijital pazarlamaya hakimseniz, sitenizin yönetimini kullanıcı deneyimi ve seo olarak da değerlendirmekteyseniz bir eticaret ajansı için arayışa girmenize gerek yok diyebiliriz. Ancak bu konulardan biri bile hakkında bilginiz yoksa o konudaki eksikliği gidermek için eticaret ajanları ile çalışmaya ihtiyacınız var demektir.

Eticaret Ajansları İle Çalışmadan Önce Sizde Eksik Olan Konuları Tespit Etmelisiniz

Temel olarak aşağıdaki konularda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir:

1- Google Analytics bilgisi

2- Google Search Console bilgisi

3- Kullanıcı deneyimi (Sitedeki öğe yerleşimleri, ısı haritası vb.)

4- Arama motoru optimizasyonu (SEO)

5- Eticaret site yönetimi

6- Google Ads

7- Facebook Business Manager

8- Sosyal medya yönetimi

Yukarıdaki konular bir eticaret sitesi için olmazsa olmaz konulardır eğer işinizi doğru adımlarla büyütmek istiyorsanız bu konuları bilerek ürünlerinizin satışına başlamalısınız. Bu adımlardan hangilerinin ne işe yarayacağı konusunda değerlendirme yapacak olursak:

Google Analytics (Seo Eticaret Ajansları)

Google tarafından sunulan Analytics aracı ile eticaret sitesi için yapılan çalışmaların durumu, sonucu ve değerlendirilmesi takip edilebilir. Genel olarak ziyaretlerin nasıl olduğu ve nereden geldiği gibi konular için kullanıldığı düşünülsede aslında Google Analytics bundan çok daha fazlasıdır. En önemli verileri, kullanıcı deneyimi, davranış akışı, eticaret dönüşümlerinin (gelir) hangi akanladan geldiği, hangi kanalların bizim için değerli olduğu vb. şeklindedir.

Google Search Console  (Seo Eticaret Ajansları)

Sitenizin indexlenme durumu, Google tarafından nasıl görüldüğü, indexlenme ile ilgili sorunlar vb. işlemler için bu servisi kullanmak önemlidir. Her internet sitesi olan kişi kesinlikle sitesini Google Search Console servisine kaydetmelidir.

Kullanıcı Deneyimi  (Seo Eticaret Ajansları)

Günümüzde çokca adından bahsedilen kavramdır ancak çoğu kimse varlığını bilse dahi dikkat etmeden sitesini yönetmeye devam eder. Eticaret sitesi için sitenin renkleri, konulan görsellerin işlevi, menülerin dizilimi, sayfanın yapısı, buton renkleri vb. gibi konular kullanıcı deneyimi kavramı içinde değerlendirilmektedir.

Arama Motoru Optimizasyonu SEO  (Seo Eticaret Ajansları)

Arama motoru optimizasyonu dediğimiz kabaca Google da üst sıralarda olma işlemi her site için önemlidir. Genel olarak Freelance ve Kurum olarak iki tür çalışılabilecek hizmet verenler bulunmaktadır. Bu işi yapan firmaların çok fazla işe girişmeden sadece Google servisleri ile ilgilenerek uzmanlaşmaları önemlidir. Her işi ucuza yaptırırım diyerek tüm işleri yapan bir hizmet verene işi vermek belkide SEO işlemlerinin hiç yapılmadığı anlamına gelebilir. Sadece SEO ve Google servisleri alanında çalışan kişilerle bu alanda çalışmak doğru olacaktır. Düzenli olarak içerik girişleri, backlink işlemleri ve gerektiğinde acil durumlara müdahale edebilecek kişi veya kurumlarla çalışmanız sağlıklı olacaktır.

Eticaret Site Yönetimi  (Ürün Girişi İçin Eticaret Ajansları)

Eticaret sitenizi yönetmekten kasıt sitenizin ürünlerinin girişi ve güncellenmesi haricinde pazar yerlerinin yönetimini de içermektedir. Bu işlemleri kendi bünyenizde gerçekleştiremiyorsanız bir eticaret ajansı ile çalışabilirsiniz.

Google Ads (Google Ads İçin Eticaret Reklam Ajansları)

Google Ads eski adıyla Adwords eticaret yapan siteler için olmazsa olmaz araçlardan biridir. Google üzerinde sitenini reklamlarının hem arama ekranlarında hemde alışveriş alanında görüntülenmesi için Ads üzerinden reklamlarınızın verilmesi gerekmektedir. Reklamların doğru ve optimize edilerek verilmesi sizin için hem daha az bütçe ile reklam vermenize hemde daha fazla dönüşüm almanıza olanak sağlamaktadır. Optimize edilmemiş reklamlar sadece para harcamanıza sebebiyet verebilir. Bazı düşünceler Google Ads destek ile reklamların yönetilebileceği şeklinde olsada bu yardım ekibi ile sadece reklam verebilirsiniz optimize işlemleri için bilginiz varsa kendiniz çalışabilir veya bir eticaret ajansı ile çalışarak yardım alabilirsiniz.

Facebook Business Manager ( Sosyal Medya İçin Eticaret Ajansları)

Bu araç ile Facebook ve Instagram reklamlarınızı profesyonel olarak verebilir, sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarında baktıkları ürünler ile karşılaşmalarını sağlayabilirsiniz. Facebook Business Manager  üzerinden reklamlarınıza farklı hedeflemeler yapabileceğiniz gibi reklamlarınızın sonuçlarınıza detaylı olarak raporlayabilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi (Sosyal Medya İçin Eticaret Ajansları)

Sosyal medya yönetimi için çoğu zaman bir eticaret ajansı ile çalışılması gerektiği düşünülse de asıl çalışılacak konu Sosyal Medya Reklamlarıdır.  Sosyal medya yönetimi denilince düzenli paylaşımlar, sosyal medyadan yazılanlara cevap verilmesi ve sosyal medya hesaplarının güncel bir şekilde düzenli büyümesi için yapılan çalışmalardır.

 

Genel olarak eticaret ajansları ile neden çalışılması gerektiği konusuna değindik, bu sayfadaki başlıklarda hangi alan için aynı ajanslarla çalışabileceğinizi belirtmek üzere parantez içinde aynı adı kullanmaya özen gösterdik. Hangi alanda eksikliğiniz olduğunu tespit ettikten sonra bağlıkları inceleyerek hangi alanda çalışma gösteren bir ajansla çalışmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Aşağıdakilere de Göz Atmak İsteyebilirsin

Bir Cevap Yazın

Email adresiniz yayımlanmayacaktır. İşaretli alanlar zorunludur *

Aşağıdaki HTML etiketlerini kullanabilirsin: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>